Viser arkivet for august, 2015

Trenger du foto-ideer i høstmørket?

Det er i september mange muligheter for å ta bilder i høstmørket, og dersom dere ønsker litt mer spennende motiver så finnes det i alle fall disse 4 alternativene i Oslo/Akershus området.

Lysfestivalen på Slemmestad 10. – 12. sept. Her vil det også være fotoutstillinger

I Ekebergparken vil det være lysinstallasjoner + musikk av Nils P. Molvær “LUCID DREAMS” 10. –12. sept.

I Drøbak har de lysvandring i Badeparken lørdag 20. september

Til slutt er det Akerselva: Elvelangs i fakkellys 24. september.

NASJONAL FOTOVANDRING 2015

Det nærmer seg 12 september, så her er litt oppdatert info:

Vi trenger frivillige som kan være med på lørdagen. Primært vil dette bestå av å hjelpe til med registreringen av deltakerne mellom kl 10 og 11 på Japan Photo Byporten. Ta kontakt med Tormod dersom du kan være med på dette (fotoleder(snabel-a)oslokameraklubb.no).
Du kan delta i konkurransen(e) selvom du er frivillig.

En endring fra tidligere år er at vi i stedet for å legge opp til forskjellige ruter man tar med deltakerne gjennom byen, har vi “interessepunkter” som er utstillinger som skal inspirere deltakerne. Her kan man også slå av en prat, eller få tips. Vi stiller med dette på Kirkeristen, Dattera til Hagen og Japan Photo Bogstadveien.
I tillegg blir det utstilling med rockefotografen Kenneth Sporsheim på Japan Photo Byporten.

I år er også Nasjonalbiblioteket med på arrangementet, og arrangerer en tilleggskonkurranse med “ta en Wilse” i anledning at det er 150 år siden Anders Beer Wilse ble født. Det hele oppsummeres også med foredrag og kafe på Nasjonalbiblioteket kl 14:00. Se linker under for med info.

Et kart med aktuelle tips og interessepunkter for dagen deles ut ved registreringen.

Linker:
http://nasjonalfotovandring.no
http://nasjonalfotovandring.no/oslo/
Nasjonalbiblioteket – Wilse
https://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=47056

- -

Nasjonal Fotovandring 2015 går av stabelen lørdag 12. september. Dette er fjerde år på rad at Japan Photo i sammen med OKK arrangerer Najonal Fotovandring. Dette er en meget viktig dugnad for OKK. Alle OKKs medlemmer kan delta i konkurransen som har svært solide premier. Temaet for årets arrangement er “Min lørdag”. Så sett av 12. september allerede nå!

Les mer om årets Nasjonal Fotovandring her: http://nasjonalfotovandring.no/

Fjorårest vinner der temaet var “Kontraster”. Fotograf: Ola Gamst Sæther, Oslo.

Flere utstillinger i høst

Flere av våre medlemmer har små utstillinger utover høsten og vi vil prøve å fortelle om alle

Hagelarm på Etterstad
Lørdag 15.august har Målfrid Sand og Eduardo Valle De Antón foto-utstilling på Hagelarm i Etterstad kolonihager. Det er en dag med masse aktiviteter på fellesområdene og rundt på parsellene, salg av mat og drikke, og konserter utover hele ettermiddagen.
Sjekk Hagelarm sine hjemmesider for mer informasjon:

Workshop avslutning på House of Wonder
Søndag 16 august kl. 1800-2000 stilles resultat fra workshop ut i House of Wonder – Øvrefoss 4 i Oslo. I hele sommer har Erlend Sæverud og Marianne Jørgensen kjørt en workshop kalt “Bli den fotografen du ønsker å være”. En online workshop med coaching og foto-oppgaver med kritikk.
Som en avslutning på denne workshopen vil det bli stilt ut bilder tatt av deltagerne på House of Wonder. En av deltagerne er Jon Leirdal fra Oslo Kameraklubb.

Fotografiets dag på Preus museum
Søndag 23. august er det Fotografiets dag på Preus museum i Horten og en av våre er med i den juryerte utstillingen et av mange arrangement den dagen. Den juryerte utstillingen er en kjempedugnad der amatører og profesjonelle sender inn sine bidrag mellom mars og mai måned. I juni gikk en jury gjennom 211 innsendte bidrag og valgte ut 50 fotografer som får stille ut på den store, utendørs utstillingen. På Fotografiets dag møter utstillerne opp med bildene sine, og henger dem opp på anvist plass. Utstillingen viser mange uttrykk for fotografi. Jan Egil Sandstad og Ole Christian Eklund, er to av OKK sine medlemmer blant de 50 fotografene som stiller ut i Horten. Jan Egil stiller ut 6 bilder under tittelen «Madagaskar – mennesker jeg møtte». Les hele programmet for å se hva som skjer.

Glassblåseren, Keramikeren, Fotografen – Hønse Lovisas Hus
Den 15. august kl. 13 åpner en utstilling i Hønse-Lovisas hus, Sandakerveien 2 der Kristin Thallaug stiller ut bilder. Utstillingen varer fram til 4. oktober. Les mer på honselovisashus.no.