Viser arkivet for mai, 2015

Premier til Oslo Kamera Klubb i NM i foto

Norsk Selskap For Fotografi (NSFF) hadde sitt årlige landsmøte i pinsen, i Bud denne gangen. Her ble resultatene fra NM i film og foto offentliggjort. For OKK ble det seende slik ut for foto:

2. premie til Turid Marthinsen i klassen «Fritt motiv (projeksjon)» og
2. premie til Jan Egil Sandstad i klassen «Fritt motiv (papir)» samt
3. premie til Eduardo Valle De Antón i klassen «Stillhet (projeksjon)».

Ellers merker vi oss at disse fikk hederlig omtale for sine bidrag: Gunnar Bråthen (1), Harald Opheim (1), Johannes Grødem (1), Karin Elise Fajersson (1), Tore Borg Larsen (1) og Trond M. Skaret (1).

For nærmere oversikter og detaljer, se NSFFs hjemmesider.

Norgesmester 2015 ble Heidi Marie Gøperød fra «People&Places», klubben som vant klubbmesterskapet 2015. Vi gratulerer begge!

Husk gatefoto workshop #OSLOSTREETS 29.-31. mai

Gatefoto-workshopen ‪#‎OSLOSTREETS‬ har fått et bra bidrag! Den engelske dokumentarfotografen Peter Dench syntes dette hørtes så gøy ut at han har besluttet å bli med som mentor i tillegg til Jeff Mermelstein! Peter Dench har blant annet vunnet den tungtveiende prisen World Press Photo award. Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på!

En av de store legendene innen street photography i New York, Jeff Mermelstein, besøker Oslo i slutten av mai for å feire sjangeren sammen med Bilder Nordic School of Photography og Oslo Kamera Klubb i et spennende workshop-arrangement!
I løpet av en intensiv helg, 29. – 31. mai, vil deltakerne få være med på en unik nonstop-opplevelse med foredrag, gatefotografering og sosialisering med likesinnede. Jeff Mermelstein vil gi et personlig innblikk i sjangerens historie – og arrangørene jobber kontinuerlig med å få på plass enda en spennende gjest til workshopen!

OSLOSTREETS arrangeres som et arrangement snarere enn en tradisjonell workshop, og er i stand til å håndtere opptil 200 deltakere. “Målet er å få så mange studenter, entusiaster og profesjonelle fotografer som mulig til å streife Oslos gater på jakt etter ulike konseptuelle fortellinger, knyttet til både de klassiske og nye trendene innen street photography” forteller Inge Helland, kreativ og faglig leder ved Bilder Nordic.

Arrangementet starter fredag ettermiddag med innrullering og introduksjon av helgen. Deretter følger inspirasjon og faglig påfyll gjennom foredrag med gjestefotograf Jeff Mermelstein, en gjennomgåelse av street photography-sjangerens historie ved faglig leder Inge Helland og en avsluttende filmkveld knyttet til sjangeren.

Lørdag organiseres alle deltakere i grupper etter konseptuell tilnærming før det er klart for 24-timers kontinuerlig fotografering. Arbeid publiseres fortløpende på nett etter utvalg fra en desk – her håper vi å vise et spennende tverrsnitt av Oslo by fra gateperspektiv.

Søndag avsluttes helgen med en presentasjon av hver av de konseptuelle retningene og felles gjennomgåelse av utvalgte arbeider med kommentarer fra gjestefotografene.

Oslo Kamera Klubbs medlemmer betaler studentpris, kun kr 600,-!

Har du ikke meldt deg på så er det enda ikke forsent!!

Tema for 'Ukens bilde' til høsten

Følgende tema er satt opp for Ukens bilde til høsten:

-for alltid
-eleganse
-grenseløs
-helt grønn
-fart
-på topp
-lek
-blåtimen
-fotarbeid
-feminin/maskulin
-dobbelteksponering
-filmsnutt (varighet mellom 10 og 30 sekunder, kan være overtoning, timelaps, film, animasjon ol)
-repetisjon
-lidenskap

Marcello leder ukens bilde så langt

Da er vårprogrammet i Oslo Kamera Klubb over og den store avslutningen av sesongen med vår vanlige fotosprint gjennomført. Så langt så leder Marcello Scotto tabellen men det er mange dyktige fotografer like bak.

Vi har dessverre ikke riktig navn på en av mandagens deltagere så vi håper på hjelp med å fylle ut resten av navnet på damen.

Som vanlig vil det bli gjennomført mandagsutflukter i hele sommer og vi håper at så mange som mulig vil ta seg tid til å bli med og treffe gamle og nye kjente.

Ha en fin sommer.