Lederens røst - 21. mars 2011

Gratulerer med dagen, du OKK’er. I dag er klubben din 90 år. Den 21. mars 1921 etablerte 8 menn med slips og dress Kristiania Kamera Klub. Senere ble navnet endret til Oslo Kamera Klubb. Hans Henriksen var en av initiativtakerne til klubben og klubbens første formann.

Når klubben ble startet ble blant annet disse formålsparagrafene etablert:

Paragraf 2 hadde 3 punkt:

1) Å støtte sine medlemmer i utøvelsen av fotografien og fremme dens utvikling så vel i videnskapelig som i kunstnerisk henseende.

2) Å utbre interessen for amatørfotografien i videste kredse samt

3) Å fremme kollegialt forhold mellom klubben og andre lignende foreninger.

Denne uka er det viktig at vi tenker tilbake på de som bygde oss opp til det vi er i dag. Vi er stolte over klubbens historie og tradisjoner. Oslo Kamera Klubb har betydd mye for norsk fotohistorie. Vi har fortsatt blant oss medlemmer som ble født på den tiden OKK ble etablert. Vi tenker da på Æresmedlemmene Märtha Kongsrud (født 1918) og Solveig Elmo (født 1919), men vi har flere som vi ikke har helt sikker statistikk på.

Vi markerer denne uken vår historie med foredrag av Leif Preus på mandag og fortsetter i dagene som kommer med gode foredrag og har vår jubileumsfest lørdag. Samtidig utkommer vår jubileums-bok på bursdagen. Her kan dere lese mer om vår historie.

Noen navn må trekkes frem i forbindelse med vårt jubileum. Det er jubileumskomiteen som er og har vært Kari Espeland, Rayner Johansen og Nina Karud (redaktør for jubileumsboken). Samtidig vil vi gratulere to som har 50-års jubileum i Oslo Kamera Klubb. Vi bukker for Gro Kongsten og Sonja Næss.

Selv formålsparagrafen fra 1921 er ikke langt fra dagens: ”Oslo Kamera Klubb har som formål å skape et sosialt og faglig stimulerende miljø for foto og film-/videointeresserte”. Vi har gode 90 år som vi skal ta godt vare på. Vi håper jo at de 90 neste blir like bra.

Med vennlig hilsen
Walter N. Dragland
Oslo Kamera Klubb

leder@oslokameraklubb.no

Vist 318 ganger.