Lederens røst 2012-2

(Dette er en gammel “Lederens røst” som legges ut for arkivformål)

Kjære medlemmer!

Snart har vi året bak oss og da er på tide å summere opp litt. Vi har hatt nok et år med mange aktiviteter, og mye skjer fort rundt oss. Ikke bare har vi info på web og Nyhetsbrev, men vi har jo ei aktiv Facebook side også.

Vi har nå vært et år i de nye lokalene på Åsen, og medlemmene gir gode tilbakemeldinger på at det er intime og gode lokaler. Våre utleiere er også svært imøtekommende og hjelpsom for at vi skal føle oss velkommen. Det er bra.

Det sosiale miljøet så vel som det faglige er noe vi har satset på i alle år. Dette har vi også fått til, både i og utenfor lokalene. Denne kombinasjonen gjør oss til en bedre klubb. Vi er stolte av å være medlemmer av OKK.

Utstillinger er noe som vi skal ha en eller to av i løpet av året og vi synes vi har klart å presentere oss på en fin måte også i år. Flere av våre medlemmer har også utstillinger og det er et kvalitetstegn.

I høst startet NM i foto gjennom NSFF. 48 medlemmer fra OKK deltok, og vi er halvveis i konkurransen. Vårsesongen avgjør hvilken klubb og hvilken person som kan smykke seg med tittelen Norgesmester. Vi er jo bortskjemte med å bli ”Årets klubb” gjennom NSFFs konkurranser. Fra 2001 og frem til i dag har vi dominert resultatlistene. I denne perioden har Bergen Kameraklubb tatt ett mesterkap og Bekkalokket fire. OKK har tatt sju i samme periode. Det er solid i tillegg til at vi er regjerende ”Årets klubb”.

Blant fotografene i NM har OKK en femte og en sjuende plass blant 10 på topp sammenlagt. 27 fra OKK fikk minimum en antatt. Tre tok en medalje hver og seks fikk ni Hederlig Omtale. Resten fikk Antatt. Nå venter vi bare på våren – den avgjørende delen av NM. Vi ligger nå på tredje plass og har igjen store muligheter til å vinne.

Vi ser jo at medlemmer støtter opp på ulike måter og ikke minst har vi i år fått inn kr 4000 fra 27 medlemmer gjennom midler fra Grasrotandelen. Det er enda bedre enn i 2011. Klubben takker for støtten. Dette erstatter loddsalget som vi hadde før. 

NSFF var 85 år for få dager siden. Vi gratulerer! Neste år omfatter NSFF både amatører for stillbilder og for film. Håper dette blir en ny æra for film/video og foto/stillbilder i Norge. OKK er eneste klubb som har både film og foto gruppe.

Kursene våre er fortsatt like gode, men har fått større konkurranse. Jeg vil også skryte av Fotogruppa. Sommerutfluktene hadde stor deltakelse i 2012. Programmet i hele 2012 var spennende og ga mange god inspirasjon til ny fotografering. Vi ser på samme måte gode planer for vårprogrammet. Første møte er mandag 7. januar. Gå inn på våre websider og se mer.

Klart du skal ta bilder også i julen. De nære familiebildene blir vi jo bedre og bedre på etter hvert. Kos deg i jula og så ser vi frem til et riktig godt nytt år.

God jul!

Med vennlig hilsen
Walter N. Dragland

Vist 130 ganger.